Elektrikli araç şarj edilebilmesi için istasyonlara ihtiyaç duyulurken günümüzde elektrikli araçların yoğun kullanımından istasyon ihtiyaçları da artmıştır. Elektrikli şarj istasyonları kurulumları ev, iş yeri ve halka açık yerler olup oteller ve restoranlarda da karşımıza çıkmaktadır.
Şarj istasyonlarının çalışma şekilleri oldukça basit olup telefon için kullanılan şarjların mantığıyla uygulanır.
Araç istasyonları içerisinde çalışmalarına yardımcı olan iki farklı ünite çeşidi bulunur. Bu üniteler alternatif akım yani AC ve doğru akım yani DC olarak adlandırılır.
Her iki çeşidin de birbirinden farklı özellikleri bulunup tercihe göre kurulumları gerçekleşir. Ekonomik şarj firması olarak kurulumları kısa sürede ve güvenli bir şekilde sağlarken aynı zamanda uygun üniteyi sizler için temin ederek araçlarınızın şarj edilebilmesini sağlamaktayız.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Doğru Akım (DC)
Yüksek hızlı şarj olarak tanımlanan AC yani doğru akım ünitesi şarj işleminin hızlı olmasını sağlar. Bu şekilde şarjın hızlı olma nedeni alternatif akımın doğru akıma dönüştürülerek araçları şarj edebilmesidir.
Elektrikli olan araç bataryaları genellikle doğru akım ile şarj edilir. Hızlı bir şekilde şarj olabilmesi için bu ünitenin kullanımı oldukça yaygındır. Yalnız kullanılan elektrikli araç şarj istasyonu üniteleri alternatif akım şebekelerinin alt yapısıyla oluşturulmasından doğru akım için firmamız tarafından çevirici üniteler kullanılmaktadır.
Kullanıcılar için gerekli olan bilgiler ve akım üniteleri arasındaki farklılıklara bakıldığında;
- Yüksek hızlı şarj için tercih edilir.
- Dönüştürücü olarak istasyonların içerisinde yer alır.
- Maliyetleri alternatif akıma göre yüksektir.
- Şehirlerarası yolların üzerinde yoğun bir kullanımı mevcuttur.
- Alternatif akım ünitelerine göre daha büyük bir hacmi bulunur.
- Kapasiteleri 22/450 KW arasında olur.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Alternatif Akım (AC)
Alternatif akım üniteleri elektrik şebekelerinden gelen güç demektir. Günlük yaşamda kullanılan prizlerdeki gibi gücü simgeleyen AC akımların araçların şarj edilmesinde kullanımları oldukça yoğundur. Kısıtlı güç potansiyeli prensibiyle çalışarak araçlara güç akımı sağlayıp şarj edilebilmesine yardımcı olur.
Arabaları şarj edebilmek için yoğun bir şekilde kullanılan alternatif akımlar maliyetleri oldukça ucuz olsa da batarya dolum süreleri oldukça uzundur. Araçlar direk olarak alternatif akımla şarj edilmeyip mutlaka dönüştürücü kullanılarak doğru akıma dönüştürülmesi gerekir. Güç dönüştürücüsü kullanılmasıyla alternatif akım doğru akıma dönüştürülür ve bataryanın dolumu gerçekleşir. Bilgilere bakıldığında içerisinde;
- Şarj hızı oldukça yavaş olup maliyetleri düşük olması
- Şarj istasyonunda dönüştürücü olmaması
- Ulaşımı kolay ve birçok yerde kullanılması
- Alışveriş merkezi ve iş yerleri gibi toplu alanlarda kullanılması
- Boyutlarının küçük olması
- Kapasitesi 7/22 KW arasında olması yer alır.
Maliyetlerine bakıldığında da elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları bakımından da kullanılan KW tabanları bilinmelidir. KW tabanları ve ek özellikler bulunmasına bağlı olarak ünitelerinde maliyetleri farklılık gösterecektir. Ekonomik şarj firması olarak siz müşterilerimize en uygun maliyetleri sunarak en kaliteli hizmeti vermek için çalışmaktayız.