Polietilen köpükler, geniş kullanım alanı sunmaları, uygun fiyatlı olmaları ve en önemlisi farklı şekillerde işlenerek hemen hemen her sektörde kullanılabilmeleri ile dikkat çeken petrol kaynaklı materyallerdir. PE Foam olarak da adlandırılan bu polietilen köpükler, temel olarak 3 grupta incelenmektedir.
Bu gruba dahil olan kimyasal çapraz bağlı polietilen köpükler, daha iri hücre yapısına sahip olup pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Isı ile kolayca şekillendirilebilen ve son halini aldığı zaman oldukça dayanıklı olan bu materyaller, ambalaj sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tercih edilebilmektedir.
Kimyasal çapraz bağlı polietilen köpüklerin diğer polietilen materyallerden temel farkı, üretim esnasında kullanılan şişirici ve çapraz bağlayıcı maddelerdir. Bu maddelerin polietilene eklenmesi durumunda daha güçlü ve yalıtımlı bir materyal ortaya çıkmaktadır.
Dayanıklılık olarak tüm beklentileri karşılayabilen ve doğru uygulamada başarılı bir sonuç veren kimyasal çapraz bağlı polietilenler, isteğe bağlı olarak hem rulo hem de levha şeklinde üretilebilmektedir.
Kimyasal Çapraz Bağlı Polietilen Köpükler Ne İşe Yarar?
Günümüzde pek çok sektörde polietilen köpük kullanılmaktadır. Ancak daha önce de belirtildiği üzere birden fazla polietilen köpük türü bulunduğu için üretici firmalar chemically cross linked polyethylene foam olarak geçen kimyasal çapraz bağlı polietilen köpüklerin ne işe yaradığını merak etmekte ve üretimlerini bilinçli bir şekilde gerçekleştirmek istemektedir. Kimyasal çapraz bağlı köpüklerin özellikleri hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
- Polietilen köpükler koku yapmayan bir materyaldir ve ayrıca mantar ve bakteri yapılarını barındırmamaktadır.
- Kimyasal bağlama işlemi yapılmış polietilenler, darbelere karşı dayanıklı olup, darbe almaları durumunda hemen kendilerini toparlayarak eski haline dönmektedir.
- Zararlı kimyasallar içermeyen kimyasal bağlı polietilenler, dış etkenlerden etkilenmemektedir.
- Bu materyaller güçlü bir ses ve ısı yalıtımı sağlayabildiği için yapı sektöründe de kullanılabilmektedir.
- Köpük yapıda olmalarına rağmen geniş ısı aralığında işleme yapılabilmektedir.
- Müşterilerin isteği üzerine yanmaz özellikte polietilen üretimi de sağlanabilmektedir.
Görülebildiği üzere polietilen köpük çeşitleri arasında bulunan kimyasal çapraz bağlı polietilenler, üstün özelliklere sahiptir ve birçok sektörün niş ürünü olarak kabul edilmektedir.
Kimyasal Çapraz Bağlı Polietilen Köpükler Hangi Alanlarda Kullanılabilir?
Kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük materyali, en güçlü ve pürüzlü yüzeye sahip polietilen köpük olarak bilinmekte olup, pek çok farklı sektörde işlenerek kullanılabilmektedir. Hem rulo hem de levha şeklinde üretilebilen bu polyethylene foam çeşidinin hangi sektörlerde kullanılabildiğini öğrenmek için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.
- Ambalaj, paketleme
- Kimya sanayi
- Beyaz eşya, elektronik, makine
- Kozmetik
- Ayakkabı ve çanta
- Otomotiv
- Yalıtım, yapı sektörü
- Hırdavat
Bu sektörlerde rahatlıkla kullanılabilen ve istenen sektörlere kolayca adapte edilebilen bu köpük türü hakkında merak ettiklerinizi sormak ve kimyasal çapraz bağlı polietilen köpük siparişi oluşturmak için web sitemize göz atabilirsiniz.