iPhone Rehber Yedekleme

Gelişen teknolojiyle birlikte cep telefonları hayatımızda fazlasıyla büyük bir öneme sahip olmaya başlamış durumda. Geçmiş yıllarda yaşanan telefon arızaları ve çalınmalar gibi istenmeyen durumlarda tüm rehberimizi kaybetmek durumunda kalıyor ve tek tek numaraları tekrardan kaydetmek oldukça yorucu ve uzun zaman alıyordu. Yeni nesil telefonlarda bu sorun çözülerek yedekleme sistemleri geliştirilmiştir. iPhone telefonlarda rehberi yedekleme için takip edebileceğiniz birkaç farklı yöntem bulunuyor. Ülkemizde hizmet veren Turkcell ve Türk Telekom gibi operatörler alternatif yedekleme sistemleri de üretmiş olup iPhone cihazınızın kendi yedeklemesine ekstra bir önlem daha almanıza imkan tanıyor.

iPhone Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?

Apple iPhone cihazlarda yedekleme işlemi için izlenebilecek alternatif birçok yol bulunuyor. Peki bunlar nedir?

iCloud Kullanarak iPhone Rehber Yedekleme

iCloud, Apple firması tarafından kullanıcıların telefonlarının yedeklemesini gerçekleştirebileceği gelişmiş ve güvenli bir bulut depolama sistemidir. iCloud yalnızca rehberinizde yer alan numaraları değil aynı zamanda telefon ayarlarınız ve fotoğraflarınız gibi içeriklerinizi de güvenli bir şekilde yedeklemenize imkân tanıyor. Peki bunu nasıl aktif edebilir & kullanabilirsiniz?

1-) iPhone cihazınızın “Ayarlar” bölümüne giriş yapınız.

2-) Ayarlar başlığı altında yer alan “Apple Kimliği” sayfasına geçiş yapınız. (En üstte bulunur)

3-) Apple Kimliği sayfanızda yer alan “iCloud” bölümüne geçiş yapınız.

4-) iCloud bölümü içerisinde yedekleme sistemini açmak istediğiniz seçenekleri aktif ediniz. (Rehberiniz için “Kişiler”)

Bu işlemler sonucunda telefonunuzun rehber bölümünde yer alan kişiler otomatik olarak yedeklenmeye başlanacaktır. Yedekleme sonucunda telefon değişikliği yaparsanız bu sistem sayesinde eski rehberinizin tamamını yeni telefonunuza aktarabilirsiniz.

Turkcell iPhone Rehber Yedekleme

Turkcell kullanıcıların telefon rehberini ve fotoğraflarını yedeklemeleri amacıyla son yıllarda hızla geliştirdiği ve giderek popülerleşen uygulaması “Lifebox” ile rehberinizde yer alan kullanıcıların yanı sıra fotoğraf ve videolarınızı da yedekleyebilirsiniz. Lifebox hesabınızı oluşturmanız ardından uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında yedeklemeyi devreye sokmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  1. Hesabınıza giriş yapmanız ardından altta bulunan “Kişiler” ya da “Rehber” butonuna tıklayınız. (Not: Uygulama içerisinde)
  2. Ekranınıza gelen “Yedekle” butonuna tıklayınız. Uygulamanın rehberinize erişmek için izin isteğine onay veriniz.
  3. Onay işlemi ardından sistem rehberinizi tarayacaktır. Taramanın tamamlanması ardından “Yedekle” butonuna tıklayınız.
Bu yazı ilginizi çekebilir mi ?  Whatsapp Hikayede Video Paylaşma

Related Posts

Instagramda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Yeni gelen güncellemelerden sonra instagramda ekran görüntüsü nasıl alınır? Ayrıca instagramda ekran görüntüsü bildirimi gider mi merak ediyor musunuz?

Ponçik ne demek ?

Ponçik kelimesini çevrenizden mutlaka duymuşsunuzdur. Bugün o yüzden ponçik ne demek konusunu işleyeceğiz. Size ponçik diyen birisi acaba ne demiştir diye düşünmüşsünüzdür. Ponçik ne demek Ponçik aslında…

birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız

Birinin Sizden Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?

Birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız biliyor musunuz? Bir kişinin senden hoşlandığını nasıl anlarsın merak ediyorsan tüm detaylar bu yazıda.

Android Telefon Rehberi Kopyalama & Yedekleme

Android cihaz kullanıcıları yıllar içerisinde rehberine kaydetmiş olduğu kişileri kaybetmemek için kuşkusuz bunları yedeklemek & güvenli bir yere kopyalamak isteyecektir. Cep telefonunuz olağandışı bir durum sonucunda arızalanması,…

Whatsapp Hikayede Video Paylaşma

Snapchat ile hayatımıza giren ve yalnızca 24 saatliğine kullanıcıların “Hikaye” ya da “Durum” olarak adlandırılan alanlarda fotoğraf, video ya da yazı paylaşmasına imkan tanıyan bir özellik başlangıçta…

Instagram Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Eğer instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız bu yazıya bir göz atabilirsiniz. Instagram hesabını geri alma işlemini anlattım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kümesi sansardan nasıl koruruz-wordpress cache- Sohbet - buuub.com -bacıya güzel sözler - yeğen sözleri- Almanya eğitim danışmanlığı - troll sözler - keko sözleri- Kedilerde Arka Ayakların Tutmaması ve Titremesi - Kul hakkı yemek ile ilgili sözler-teyze sözleri- ölen kardeşe sözler-amca sözleri -vefat eden kardeşe sözler-tavuğun kaç ayağı var -osmanlıca kedi isimleri