Böreğin yanına ne gider hiç düşündünüz mü ? Akşam yemeğini yapmaya erkenden başlayıp börek yapmaya karar veren hamarat okurlarımız için bugünkü yazımızda böreğin yanına ne gider sorusunu yanıtlayacağız. Börek un ile yapılan doyurucu bir yemek olduğu için yanına ne yapacağım diye sorup yanıtını düşünebilirsiniz. Bu nedenle biz de siz fazla düşünmeyin ve zahmet etmeyin diye araştırma yaptık. Hem kendi deneyimimiz hem de araştırmalarımız sonucunda böreğin yanına ne yapılır ve en çok ne yakışır sorularını en güzel şekilde yanıtladık. Börek fırında pişerken diğer leziz yemekler için hazırladığımız önerilere geçip akşam menüsünü tamamlayalım.
Böreğin yanına ne çorbası gider?
Böreğin doyurucu bir lezzet olduğunu belirtmiştik. Bu nedenle sulu yemekler yapıp menüyü hafifletmek gerekir. Başlangıç olarak çorba yapmak için içerisinde unlu ve nişastalı bir gıda bulunmayan tarifleri seçmeliyiz. Örneğin; tutmaç çorbası börek yanında ağır kalır. İçerisinde hem yeşil mercimek de hem de erişte olduğundan bu çorba çeşidini daha farklı menülerde tercih etmeliyiz. Hafif çorba seçenekleri arasında yer alanlar aşağıdadır.
- Domates çorbası
- Kereviz çorbası (herkes sevmeyebilir ama çok sağlıklı)
- Yayla çorbası
- Kremalı sebze çorbası
- Tavuk çorbası
Eğer börek kıymalı değilse tavuk çorbası da yapabilirsiniz. Biz, böreğin yanına favori olarak domates çorbasını düşünüyoruz. Hem hafif hem de çok lezzetli olan domates çorbası yapımı da oldukça basit. Püf noktalarına dikkat edip özellikle yaz aylarında yaparsanız bir dahaki börek menülerinizde çorba çeşidi aramak aklınıza bile gelmeyebilir.
Çorba çeşidini de ayarlamışken gelelim salata ve meze türlerine. Börek ana menü olarak sunulacaksa çorba ve salata yeterli olacaktır. Eğer misafir menüsü için börek yapıyorsanız birkaç yemek daha yapabilirsiniz. Öncelik olarak salata ve meze için öneri sunalım.
- Mevsim salata
- Yeşil salata
- Kısır
- Mercimek köftesi
- Cacık
- Havuç tarator
- Yoğurtlu sebzeler
- Gavurdağı salatası
- Karışık salata
Ispanaklı börek yanına cacık ne harika olur, değil mi? Patates böreği için de havuç tarator öneririz. Şimdi gelelim misafir menüsü olarak böreğin yanına ne gider sorusunu yanıtlamaya.
- Domates çorbası, taze fasülye yemeği (ara sıcak), fırında köfte, pilav ve börek (ana menü) , mevsim salata
- Yayla çorbası, bezelye yemeği, kavurma ve bulgur pilavı yanına börek, yeşil salata
- Tavuk çorbası, bamya yemeği, karnıyarık ve pirinç pilavı yanında börek, cacık
- Mercimek çorbası, sarma ve börek, et sote ve pilav, mevsim salata
Misafirleriniz ramazan için ya da normal bir akşam yemeği için geliyorsa onlara yukarıdaki menülerden birini hazırlayabilirsiniz. Özellikle ramazan ayında oruç tuttuğumuz için yemeklere biraz daha özen gösterip daha fazla çeşit yaptığımız bir gerçek. Bu yüzden yemek çeşitlerini fazla tutup uyumlu olanları eşledim. Umarım beğenirsiniz.
Böreğin yanına ne tatlısı gider?
Çorba, ana menü ve salata için önerilerimizi sunduk. Şimdi sıra tatlı önerisine geldi. Türk milleti olarak yemeklere çok önem verir ve yemekten sonra ailece tatlı keyfi yapmayı çok severiz. Bu yüzden böreğin yanına ne tatlısı gider diye düşünüp en sevdiklerimizi en uyumlu olanları belirttik.
- Baklava
- Kadayıf tatlısı
- Trileçe
- Yalancı tavuk göğsü
- Keşkül
- Magnolia
- Ayva tatlısı
- Revani
- Sütlaç
Siz dilediğiniz tatlıyı tercih edebilirsiniz. Sütlü ve şerbetli tatlıları karışık olarak listeledik. Umarız keyifle hazırlayıp afiyet ile yiyeceğiniz bir menü hazırlarsınız. Börek yaparken yorulduysanız kolay ve pratik olan önerileri yapmayı düşünebilirsiniz. İçeceği de kendim yaparım diyorsanız dolaptaki vişnelerin hoşaf olma zamanı gelmiş demektir. Bunun yanı sıra limonata da iyi bir fikir.