Et yemeklerinin yanına ne gider? Et yemeklerinin yanına ne yapılır? Evet, aynı sorunun farklı versiyonlarını sıraladık. Fakat birazdan sayacağımız şeylerin her biri apayrı lezzetlere sahip. Aralarından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.
Kavurma, et sote, et haşlama… Envâiçeşit yemeğe eşlik edebilecek, et yemeklerinin tamamlayıcısı en güzel tarifleri sizin için derledik.
Et Yemeklerinin Yanında Ne Gider?
Sofraların baş tacı olan et yemeklerinin lezzetini suyuna ekmek banarak da çıkarabiliriz en basitinden. Fakat onu öyle yapayalnız bırakmak bize yakışmaz. (!)
Hem misafir gelecekse o masada en az birkaç yemek kombinasyonu olmalı. O zaman elinizi korkak alıştırmayın. Gelsin, et yemeğinin yanına ne gider? Diye soranlar için nefis alternatifler:
- Yelpaze Patates: Konu et yemeği ise, aklımıza patates gelmemesi imkânsız. Fakat bu defa klasik püreleri, patates kızartmalarını bir kenara bırakalım. Şekliyle bile gönülleri fethetmeyi başaran yelpaze patates, et yemeğinizle harika bir uyum sergileyecek.
- Fırında Sütlü Kabak: Dolmasından mücverine her hâlini çok sevdiğimiz kabak, şimdi sütlü versiyonuyla soframızın konuğu olmaya aday. Fırında pişirildiği için ekstra hafif.
- Havuç Rulo: Menüde et yemeği varsa, havuç ruloya da yer açmanızı öneririz. Görünüşü bakımından rulo pastaya benzeyen bu yiyecek, et-sebze dengesini ayarlamanıza da yardımcı olacak.
- Patates sufle: Ne olduğu fark etmez, her türlü et yemeğinin yanına ne yapılır? Sorusunun cevabı olabilecek patates sufle de çifte lezzet arayanlara hitap ediyor. Sufle deyince hepimiz içerisinden mis gibi çikolata akan o güzelim tatlıları hatırlıyoruz. Oysa tuzlu sufle de olur, patatesli sufle de.
- Kırmızı Köz Biber Kızartması: Ana yemek tabağınızda bulunabilecek kırmızı köz biber kızartmasını ayrıca meze olarak da sunabilirsiniz. İçine lor peyniri de eklediniz mi, yemelere doyamayacaksınız.
- Düşes patates: Adı bile çok havalı değil mi? Prenses patates veya soylu patates diye de biliniyor. Et yemeklerinin yanında aradığınız lezzet, işte bu tarife gizlenmiş.
- Fırında Kremalı Patates: Malum, et bolca protein barındırıyor. Hâliyle insan onunla birlikte karbonhidratlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyuyor. Enfes kreması sayesinde pamuk gibi yumuşacık bir kıvama sahip olan bu tarif tam sizlik!
- Sütlü Biber: Et yemeğinin yanında ne yapılır? Derken sütlü kabaktan bahsetmiştik. Şimdi başka bir pratik lezzetle tanıştırmak istiyoruz sizi. Köfteyle olsun, diğer et yemekleriyle olsun muhteşem bir lezzet uyumu yakalayan sütlü biber, yedikçe yiyesiniz gelecek bir aperatif.
- Kestaneli Mantar Sote: Kış mevsiminin vazgeçilmezi olan kestanenin gücü mantarlarla birleşirse ne olur? Tabii ki et yemeğinin yanında servis edilecek mükemmel bir tat ortaya çıkar.
- Fırında Renkli Sebzeler: İsminden de belli olduğu üzere, farklı sebzeleri bir arada pişirerek hazırlanıyor. Yani fırın tepsinizi doldurun doldurabildiğiniz kadar. Et yemeği bunu beğendi!
- Fırında Peynirli Karnabahar: Sebze demişken, et yemeğinin yanında ne yenir? diyenlere özellikle karnabaharı tavsiye etmek istiyoruz. Erimiş tulum peyniriyle buluşan karnabaharlar, hem görsellik hem de lezzet açısından âdeta bir şölen yaşatıyor. Deneyin de görün!
- Sotelenmiş Brüksel Lahana: Sebze tariflerinden pek hoşlanmıyorsanız bu tarif fikrinizi değiştirebilir. Soğan ve havucun da aralarında bulunduğu bu üç silahşörler sofranızı renk cümbüşüne çevirirken et yemeğiyle beraber çok iyi gidecek.
Et Yemeklerinin Yanına Hangi Çorba Yapılır?
Şöyle sıcacık bir çorbayla start vermeden olmaz. O halde buyrun et yemeklerinin yanına yakışan bazı çorbalar:
- Ezogelin çorbası
- Domates çorbası (Fesleğen ve rendelenmiş peynir ile servis edilebilir.)
- Mercimek çorbası
- Havuçlu pazı çorbası
- Mantar çorbası
- Yayla çorbası
- Tel şehriye çorbası
- Sarımsaklı un çorbası
- Yarma çorbası
- Çeşmi Nigar çorbası
- Kabak çorbası
- Terbiyeli sebze çorbası
- Tarhana çorbası
- Erişteli yoğurt çorbası
Et Yemeklerinn Yanına Hangi Salata Yapılır?
Sofraların süsü olan salata, et yemeğinin de ayrılmaz bir parçası. Ev halkı veya davetlileiriniz için, et yemeğiyle ikram edebileceğiniz en güzel salata çeşitlerinden bazıları şunlar:
- Mevsim salata
- Gavurdağı salatası
- Patates salatası
- Rus salatası
- Tavuklu yoğurtlu mercimek salatası
- Soğanlı patlıcan salatası
- Tavuklu karnabahar salatası
- Mantar salatası
- Yoğurtlu baklyat salatası
- Peynirli avokado salatası
- Avacado mango salatası
- Erişte salatası
- Pirinç salatası (Çin salatası)
- Marul salatası
- Kinoa Salatası
- Çoban salata
- Közlenmiş biber salatası
- Karabuğday salatası
- Semizotu salatası
- Brokoli salatası
- Mor lahana salatası
- Çıtır yufka sepetinde salata
- Cevizli kereviz salatası
Etin Yanına Ne Gider Sebze Olarak?
Biber dolması, pırasa, fasulye, patlıcan, kabak ve ıspanak gibi sebze yemekleri olabilir.
Et Yemeklerinin Yanında Ne İçilir?
Gazoz, kola, komposto, hoşaf, ayran, soda; tüm içecekler uygun. Şalgam, limonata, meyve suyu, portakal suyu falan da et yemeğinin yavan olmasını engelleyecek diğer içeceklerden.
Et Yemeklerinin Yanına Ne Gider Başka?
Tercih edebileceğiniz o kadar seçenek var ki… Hangisinden bahsedelim, biz de şaşırdık. Eee daha daha, et yemeğinin yanında ne yenir?
- Kırmızı biberli ve yoğurtlu brokoli
- Bezelye
- Börek çeşitleri (Su böreği, kol böreği vb.)
- Enginar dolması
- Şakşuka
- Patlıcan, biber veya kabak kızartması
- Cacık
- Turşu
- Pesto soslu mantı şiş
- Amerikan salatası
- Pirinç veya bulgur pilavı (Özellikle domatesli pilav)
- Makarna (Soslu olursa daha iyi elbette. Bilhassa Arabiata soslu makarnayı denemelisiniz.)
- Acılı ezme (Sumak, maydanoz ve domatesin damak çatlatan birlikteliği)
- Soğan halkaları
- Ev yapımı yoğurt
- Piyaz (Soğan, domates ve kuru fasulye ile kolayca hazırlayabilirsiniz.)
- Ev yapımı lavaş
- Zeytinyağlı enginar
- Barbunya pilaki
- Domates soslu makarna keki
- Fırında sarımsaklı tereyağlı mısır
- Siyez bulgurlu piyaz
- Karamelize soğanlı kremalı penne
- Cevizli erişte
- Kırmızı pancarlı kısır
- Garnitürlü kaşarlı mantar
- Kumpir
- Mercimek köftesi
- Yoğurtlu patates topları
Et Yemeklerinin Yanına Ne Yapılabilir?
Hızımızı alamıyoruz. Tüm bunlarla yetinmiyoruz ve hemen size diğer optionları da arz ediyoruz:
- Soğan kroket
- Havuç mücveri
- Patlıcan kroket
- Humus
- Yaprak sarma
- Haydari
- Havuç tarator
- Kaşık salata
- Babagannuş (Yöresel bir meze çeşidi)
- Karalahana sarması
- Dereotlu sebze sote
- Kaşarlı polenta
- Hellim peynirli patlıcan
- Sebze haşlama