Biber dolmasının yanına ne gider ?

Biber dolması denilince bile karnı acıkan sevgili okurlarımız yalnız değilsiniz. İçine eklenen nefis harcı ile pişerken mutfağı saran mis kokusu biber dolmasının cazibesini arttırıyor doğrusu. Bugün menüde biber dolması varsa yanına ne gider sorusunu elbette soruyorsunuzdur. Bu nedenle biber dolmasının yanına ne gider sorusunu yanıtlarken leziz tarifler sunup mükemmel bir akşam yemeği hazırlığına başlayacağız. Biber dolmasının yanına ne çorbası gider ile başlayalım.

biber dolması
biber dolması
  • Soğuk çorba türleri (yoğurtlu nefis yaz çorbaları)
  • Domates çorbası favorimiz olduğu için tarifini de sunmak isteriz. Eğer yaz aylarındaysak tadı daha da nefis olan domates çorbası için gerekli malzemeler; 4 adet domates, iki yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağ, et suyu ya da 5 bardak kaynamış su. Öncelikle domatesleri rendeleyin ve bir tencereye tereyağ ekleyip eritin. Ardından tereyağ üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri de ekledikten sonra bir iki dakika daha kavurup suyu ekleyin. Tuz ve baharat eklemeyi size bırakıyorum. Domates çorbasını sütlü ya da kremalı sevenler çorba kaynadıktan sonra ekleyip bir iki dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatabilirler. Üzerine kaşar rendeleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Mercimek çorbası (kış ayları için şifa deposu)
  • Yayla çorbası
  • Tavuk çorbası

Çorbanın üzerine ihtişamlı bir çizik attıktan sonra yemek türlerine geçebiliriz. Yanına pilav yapamayacağınız için soslu makarna tercih edebilirsiniz. Özellikle de domatesli makarna harika bir seçim olacaktır. Domatesli makarna yapmak için de birkaç domatesi rendeleyip bir kaşık yağ ile kavurduktan sonra baharat ekleyebilirsiniz. Bazıları da içerisine salça ekliyor. Salçalı ya da domatesli makarna sevenler biber dolması yaptıysa bu akşam yemeği fazla kaçırabilirler. Aman dikkat!

Biber dolmasının yanına ne yakışır?

Uyumu seven bir millet olarak giyim konusunda, ev dekoru hatta yemek konusunda uyum yakalamayı ve birbirine yakışan yemekler yapmayı severiz. Dolma yapıp harika bir başlangıç yapmışken diğer seçeneklerde de abartabiliriz. Bunun için de mezeler hem uyum sağlayacak hem de hafif oldukları için hafif bir akşam menüsüne neden olacaklardır.

Bu yazı ilginizi çekebilir mi ?  Böreğin yanına ne gider ?
biber dolması
biber dolması
  • Havuç tarator (cevizli yaparsanız iki kat leziz olacaktır) biber dolmasının yanına ne gider sorusuna en favori mezemiz havuç tarator olduğu için tarifini de yazmak istedik. Öncelikle beş ya da altı adet havucu (büyüklüğüne ve ailenizin genişliğine göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz) önce yıkayın ardından kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tava içerisine iki kaşık yağ ekleyerek havuçları kavurun. Çok fazla pişirmeden çok da diri kalmadan kıvamını kendinize göre ayarlayın. Bir bardak kadar cevizi robotta çekin ya da bıçakla kesin (elinizle de parçalayabilirsiniz). Pişen havuçlar üzerine cevizleri ekleyin ve sos yapımına geçin. Bir kap içerisine iki diş sarımsak rendeleyin ya da minik minik doğrayın. Sarımsakların üzerine yaklaşık yarım kg yoğurt ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Tuz ve baharat konusunu size bırakıyorum. Süslemek için üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.
  • Acılı ezme
  • Şakşuka
  • Yoğurtlanmış sebzeler (yaz için kabak, patlıcan kış için de brokoli, semizotu ya da karnabahar)

Çorba ve biber dolması yapan hamarat hanımlar yoğurtlu mezeler ile günü tamamlayabilir ya da sadece yoğurtta tercih edebilirler. Meze istemeyip salata düşünenler de mevsim salatası, gavurdağı salatası,  semizotu salatası ya da mor lahana salatası tercih edebilirler. Unutmayın ki dolma kıymalı olsun ya da olmasına yanına turşu da gider ne turşusu diye soracak olursanız da kornişon, domates, lahana, taze fasülye ya da karışık turşu tercih edebilirsiniz. Seçim sizin. Biber dolmasının yanına ne gider farklı yorumlar için tıklayın.

 

 

 

Related Posts

rakının yanına ne gider

Rakının yanına ne gider ?

Türk sofralarının geleneksel içkisi Rakı, her anımızda yanımızda… Ayrılıkların konuşulduğu, sevinçlerin paylaşıldığı ya da sadece eğlenmek için sohbet ettiğimiz sofralarımızda her zaman Rakı bulunur. Rakı sofralarında çok…

Viskinin yanına ne gider ?

Viskinin yanına ne gider ? Viskinin yanına ne gider diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu yazımız tam size göre o zaman. Filmlerden ve dizilerden bizlere gösterildiği haliyle zenginlerin öğlen…

şehriye çorbasının yanına ne gider

Şehriye çorbasının yanına ne gider ?

Mutfağımızı mis gibi şehriye çorbası ile kokuttuysak yanına uyumlu olan yemekleri seçerek harika bir menü oluşturabiliriz. Peki ama şehriye çorbasının yanına ne gider? İşte geldik her gün…

menemenin yanına ne gider

Menemenin yanına ne gider

Her öğün sofralarımızda ağırladığımız menemen her kategoride yer alabilir. Kahvaltılık, öğle ve akşam menülerinde listelerimizde bulunabilir. Bunun yanı sıra meze ya da yemek olarak da tercih edilebilir….

Karnıyarığın yanına ne gider ?

Karnıyarığın yanına ne gider ?

Tabaklarda karnıyarık gibi bir efsane lezzet yer alacaksa elbette menüyü tamamlayacak çorba, salata ve yemek çeşitlerine ihtiyaç duyarız. Tek başına bu kadar mükemmel bir yemek yaptıysak uyumu…

lahmacunun yanına ne gider

Lahmacunun yanına ne gider ?

Lahmacun hem et ürünü içerir hem de bir hamur işi çeşididir. Bu nedenle lahmacunun yanına hangi yemek yapılır ve ne gider sorularını yanıtlamak bizler için zor olabilir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kümesi sansardan nasıl koruruz-wordpress cache- Sohbet - buuub.com -bacıya güzel sözler - yeğen sözleri- Almanya eğitim danışmanlığı - troll sözler - keko sözleri- Kedilerde Arka Ayakların Tutmaması ve Titremesi - Kul hakkı yemek ile ilgili sözler-teyze sözleri- ölen kardeşe sözler-amca sözleri -vefat eden kardeşe sözler-tavuğun kaç ayağı var -osmanlıca kedi isimleri